tisdag 28 april 2009

Dagarna rasslar iväg!

Det får bli ett kort meddelande - för jag måste bara skriva vilken bra höst det kommer att bli! Men innan allt är helt klart kan jag inte gå in på detaljer. Inte mer än att jag kan lova en härlig sommar på Skogsbo med vävning - det finns fortfarande platser kvar till Ullacarin Lundhs sommarcirklar i vävning! Vävning med öppna altandörrar ut mot mälaren, eftermiddagsdopp och kaffekopp i örtagården, en ganska så rättvisande bild tror jag!

Eller varför inte sommarkurserna i akvarell och olja med Kerstin Malmer? En inspirerande cirkelledare och miljö. I slutet av sommaren går en keramikcirkel för ungdomar mellan 7-14 år med Annika Arnell. Även i dessa cirklar finns det enstaka platser.

Så vad händer då i höst? Jo. Det kommer att starta en mängd cirklar; både helt nya och favoriter från tidigare terminer - ledda av inspirerande och kunniga ledare, tillsammans med engagerade och intresserade deltagare. Stickning kommer att komma till, förhoppningsvis också en ny fusingcirkel - bägge cirklar med spännande cirkelledare.

Nu på tisdag träffas alla cirkelledare på Skogsbo för att tillsammans diskutera, utvärdera våren och se framåt - planera en höst som jag hoppas att du vill spendera med oss. Vad vill du lära dig? Hör av dig om du inte hittar det i vårens program (klicka här för att öppna programmet i en pdf)!

Ha det skönt i solen, glöm inte att plocka vitsippor och njut av alla solvarma vårdofter!

måndag 20 april 2009

Färg och flossa

Tiden bara rasar iväg! Nyss var det påsk och snart är det Valborg.

Nu börjar flera av vårens cirklar att lida mot sitt slut. Men än är det full fart i huset! Nu blommar både snödroppar, blåsippor och vitsippor i backen bakom gula huset - och fågelsången är nästan öronbedövande under morgonpromenaden.

Här kommer några bilder från en av studiecirklarna i Möbelmålning med Lotta Hammar.



En av deltagarna rekonstruerar en gammal motivmålad rullgardin. Ett vindsfynd från sommarhuset! Ett riktigt kärleksarbete.


Det finns bordskivor, och så finns det bordsskivor. Nu skall den bara torka innan det är dags att sätta skivan på sin plats.


Vitt.


En trappa upp i Gula huset väver Kerstin flossa. Med glänsande ryagarner bygger hon upp mönster. Det är rent magiskt hur mönstret växer fram!





Njut av solen, snart skall det bli riktigt varmt. Själv är jag i full gång med planeringen av höstens program. Stickning och täljning är några av nyheterna!

Välkommen åter och ha en trevlig vecka!