måndag 23 november 2009

Öppet hus 2009

I söndags var det så äntligen dags för det årliga Öppet Hus på Skogsbo! Klockan 12 slog vi upp portarna för en eftermiddag med full aktivitet i hela huset. Kransbindning med Örtagårdsföreningen på glasverandan, vävning, utställda akvareller och målade möbler, broderi och stickning. Runt hundra personer kom förbi och många stannade hela eftermiddagen. Tusen tack alla ni som kom, alla deltagare som bakade och visade sina föremål och kunskaper.

Nedan några bilder från gårdagen. Fotograf Tove Backhammar












Visst ser det härligt ut! När det gäller kakorna måste jag bara säga att detta första Öppet hus för mig imponerade verkligen - Vi var helt klart Kakslottet i Bromma den här söndagen med över 25 olika slags kaffebröd. Kanske är det dags att ge ut en kombinerad recept och hantverksbok? Något att tänka på!

Och Tina! Visst blir det både korta och långa vävkurser till våren. Färgläran går av stapeln helgen den 21-22/2.

Ha en trevlig vecka!

torsdag 5 november 2009

Vårplanering och Öppet hus!

Jag ägnar dagarna åt vårens program. Många av höstens nyheter återkommer så att du som inte riktigt fick tid till att prova något nytt får en chans till; vad sägs om att börja sticka - eller fördjupa dina kunskaper, färga naturmaterial, öva färglära eller gå en papperscirkel? Det kommer att bjudas in till två färgstarka föreläsningar i mörkaste vårvintern och förhoppningsvis kan Slöjdcaféerna förvandlas till fredagsverkstäder där du både lär dig något nytt och får något gjort.

Framöver bjuder vi in till en Julverkstad på Skogsbo! Den 28/11 gör vi jul i båda våra hus med en barn och ungdomsverkstad i Röda Huset och en för oss äldre i det gula. Välkommen med din anmälan! Maila mig om du har några frågor!

Tyvärr blir det inget Slöjdcafé nu på fredag, välkommen till nästa tillfälle i december!

Sedan vill jag bjuda in dig till Öppet hus på Skogsbo den 22 november!

Kom och se prov på olika hantverk; vävning, broderi, möbelomklädsel, dekorativt måleri på möbler och annat, stickning, målning och keramik, kl. 12-15 på Hantverksgården Skogsbo.

På verandan binds kransar till jul. Kaffeservering med hembakat bröd.
Hantverksgården Skogsbo ligger nära Solviksbadet i Bromma.

Arr: SV Stockholm.
www.sv.se/stockholm
svskogsbo.blogspot.com

Mer info: 08255013 eller erika.aberg@sv.se

Välkommen!

onsdag 4 november 2009

Och Märta flög!

Ursäkta om jag tjatar! Men jag kan inte nog rekommendera ett besök på Liljevalchs och utställningen "Märta flyger igen" om Märta Måås-Fjetterström.

Som alltid tycker vi olika. Här är länkar till några artiklar kring utställningen
SvD: Recension: Märta flyger igen
SvD: Mattornas drottning
DN: Mattkonst tillbaka på Liljevalchs

Sedan är utställningens föredömliga hemsida som sagt värd ett besök: Märta flyger igen

Nedan ser ni två av mina favoriter - bland många många andra skall jag säga! Den första mattan heter Korna och är vävd för första gången 1930. Den andra heter Eken och är vävd för första gången 1937 . Tänk att det fortfarande finns Märta Måås-Fjetterström mönster som inte är uppvävda?



Bägge bilderna är pressbilder från Liljevalchs. Klicka här för att se fler!

Du har till den sjätte januari på dig att se utställningen! Varför inte ta en museiehelg och beta av Caspar David FriedrichNationalmuseum och brunch på Moderna, ta Djurgårdsfärjan över till Djurgården och ta ett besök på Liljevalchs innan ni tar en promenad ut till Waldemarsudde och ser "Bilder från Finland: land och folk". Fika eller lunch på Blå porten, Rosendals trädgård eller Skånska gruvan. Det var dagens tips.