tisdag 28 september 2010

Höstsol och tisdag

Början av terminen innebär förberedelser i vävcirklarna! Planering, uträkning, varpning, förskedning - allt tar sin tid och allt är en konst i sig! En tisdag såhär i slutet av september är det full snurr på alla varpor i huset, skedarna är framme och koncentrationen är stor. Mycket inspirerande, såklart.



Varpning, förskedning och pådragning på glasverandan.


Britta varpar i hallen - det skall bli kökshanddukar.

Bilder från förra tisdagen och en färgglad karamell från förmiddagens tapetserarverkstad. En del projekt är helt nya och några har fått följa med sedan våren.





Till helgen är det helgkurs i Tapetsering med Josefine Liedgren.

Jag vill också flagga för en helgkurs nästa vecka - förmgivning och bindningslära med Ullacarin Lundh. Fredagen den 8 oktober mellan kl 14 och 17 är det Slöjdverkstad på Skogsbo. Denna gång är temat "Fläta i papper" och Eva Svensson är kursledare, på alla dessa arrangemang finns det platser kvar för den hågade!
Helgen den 23-24 oktober kan du också komma till Skogsbo och lära dig att Nålbinda för Gudrun Ohlson. Här finns någon enstaka plats kvar.

Välkommen av höra av dig! 

tisdag 14 september 2010

Härliga höst!



Höst i örtagården

Nu viner hösten runt knuten och även om dagarna fortfarande är sommarvarma ibland är hösten faktiskt här. Höstens cirklar drar i gång undan för undan - det finns platser kvar på flera av de kortare kurserna, men också på en del av de terminslånga. Hör av dig om du är intresserad! Den närmsta tiden kan du komma hit till Skogsbo och lära dig att "Sticka med två färger" med Heléne Wallin, lära dig att sticka "Ta hank lägga hank" med mig, Erika Åberg eller gå en helgkurs i Trådslöjd med Eva Svensson. Ring eller maila så berättar jag mer. Hela programmet finns på sv.se/stockholm!